Friday, March 24, 2006

Marita, Anitra och LKAB

Nu går drevet igen. Partisekreteraren Marita ska hängas ut. Vi har just kommit ur pressens jagande av den socialdemokratiska utrikesministern. Och så var det statsministerns hustru. Och LKAB.

Jag är socialdemokrat. För mig är värderingar som solidaritet, rättvisa och frihet alldeles avgörande. Vi har i mer än hundra år strävat efter att alla ska ha lika möjligheter, att alla ska ha lika rättigheter och skyldigheter. Jag kan bli förbannad över att människor får privilegier utan rim och reson.

Nu går drevet. Borgarna står i led och visslar och skickar fram sina jakthundar. Det vittrar blod. Politiskt blod.
Och vad vill de då?

Tja, moderaterna och deras lydpartier är anhängare av större löneskillnader. Lägre löner till dem som ligger nere i löneligorna och högre löner till dem som har ledande befattningar. De har slagits för det i alla år.

Den som tjänar bra ska dessutom belönas med stora skattesänkningar.
Och då undrar jag vad som upprör dem. De tycker ju i djupet av sina själar att människor ska ha höga löner och betala lite i skatt.

Den borgerliga oppositionen borde väl heja på de socialdemokrater som har extremt höga löner. Det är ju just vad ni tycker är poängen med er samhällsmodell.

3 Comments:

Blogger Farsan_Baloo said...

intressant om venezuela. Kanske har jag något som kan intressera dig lika mycket. Har startat en blogg för oss som har hjärtat på rätt ställe och vill hjälpa till. Solidaritetsbloggen. Ta en titt och se om det är något för dig.

http://delameddig.blogspot.com

mvh / baloo

1:05 AM  
Blogger monica.nu said...

Jag vill också prata politik. istället för att prata affärer vill jag prata om tryghet på jobbet med väljarna. Trygghet även vid sjukdom och arbetslöshet samt att vi ska göra vårt bästa för tillväxt förenat med miljön och få ner arbetslösheten

monicagreen.webblogg.se

12:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

S anklagas för muslimskt röstfiske

I KVÄLLENS UPPDRAG GRANSKNING 2 maj:

"I andra delen av vår reportageserie om islam och integration granskar vi de muslimska riksförbunden och särskilt Sveriges Muslimska Råd, med högkvarter i en av landets mest kända moskéer, Södermoskén i Stockholm. Det är en organisation vars tongivande företrädare förespråkat sharialagar för muslimer i Sverige. Och som visar sig ha ett tätt samarbete med socialdemokratins kristna grupp Broderskapsrörelsen. Röstfiske hos en odemokratisk rörelse, tycker kritikerna."

Efter programmet kan du ställa frågor direkt till redaktionen - chatten startar klockan 21.

Tisdag 2 maj, 20.00, SVT1

http://svt.se/granskning

7:44 AM  

Post a Comment

<< Home